vineri, 4 septembrie 2015

Top 5 domenii de viitor pentru o cariera de succes



Buna fetelor,

Toti ne dorim o cariera de succes care sa ne ofere satisfactii personale si o viata lipsita de griji dar de cele mai multe ori drumul spre aceasta este destul de anevoios ,si sunt foarte putini cei care reusesc sa isi atinga obiectivele.



Am trecut si eu peste multe obstacole pana mi-am dat seama ce drum vreau sa urmez, pentru ca de cele mai multe ori ne lasam influentati de cei din jur si asa ajungem sa avem joburi in care nu ne regasim. 

Din fericire astazi gasim foarte multe informatii care ne pot ajuta  sa  gasim calea catre un job care sa ni se potriveasca, unde sa putem evolua si sa ne simtim impliniti cu ceea ce facem.

Acum gasim o gama diversificata de joburi si de aceea m-am gandit sa simplific un pic lucrurile si sa alcatuiesc un top cu 5 domenii de viitor, care sper din suflet sa va fie de folos.


1.Domeniul online
Online-ul este unul dintre sectoarele in continua crestere , acest mediu se dezvolta  in permanenta  iar acest lucru va conduce cu siguranta la crearea multor locuri de munca full time.
Avand in vedere ca ne petrecem din ce in ce mai mult timp pe internet, firmele vor recurge la strategii online pentru a mentine contactul cu potentialii clientii.
Astfel, web developer-ii, web designerii, specialistii SEO, redactorii de continut online vor fi cautati si pe viitor.

2. Domeniul IT
Zona de Software este de asemena in ascensiune in ultimii ani si domeniul IT se dezvolta incontinuu, iar acest lucru nu se poate intampla fara programatori. Daca va place acest domeniu fascinant sunt foarte multe cursuri pe care le puteti urma pentru a deveni  programatori de success.

3.Marketing
Tara noastra are nevoie de multe schimbari si avand in vedere ca marketingul conteaza cel mai mult in promovarea unui brand sau a unui produs ( ideal ar fi sa le promovam pe cele romanesti) se vor cauta oameni cu idei proaspete care sa inteleaga nevoile consumatorului. Candidatilor pentru un job in domeniu nu le va fi de ajuns o diploma care sa le ateste specializarea. Ei vor trebui sa fie mereu atenti la evolutia pietei si sa fie intr-o continua dezvoltare personala .

4.Constructii
Din cate am observat toti, se contruieste din ce in ce mai mult iar proiecte care de care mai ambitioase apar de la o zi  la alta. Acest lucru nu poate decat sa creasca cererea de ingineri constructori, arhitecti si proiectanti iar cei care au aceste speciliazari cu siguranta vor avea de munca pentru mult timp de acum inainte.

5. Business Process Outsourcing
Tot mai multe companii vor sa isi optimizeze costurile iar industria BPO va avea in mod cert o traiectorie ascendenta.
In acest domeniu se pot angaja de la cei cu studii economice pana la cei care au studiat Dreptul si de asemenea va continua sa fie ofertant si pentru studenti, multe pozitii de customer service fiind ocupate de tineri care urmeaza inca facultatea. Avantajele sunt reprezentate de programul de lucru flexibil sau part-time si de posibilitatile de ascensiune profesionala.



Ce parere aveti de acest articol? Vi se pare util?  


Multumesc pentru vizita! 


Pupici,




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu